Close
Written by: ΒΑΝΕΣΑ ΚΑΨΑΛΗ on 18 Ιανουαρίου 2022
Συμβουλές για μια υγιή σχέση

Συμβουλές για μια υγιή σχέση

Στις συμβουλές για μια υγιή σχέση, θα πρέπει πρώτα να αναφέρουμε ότι όλοι μας έχουμε την ανάγκη να νιώθουμε ότι μας αγαπούν. Ότι συνδεόμαστε με το άλλο μας μισό. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε, αλλά και να διατηρήσετε μια ρομαντική σχέση με τα χαρακτηριστικά της υγείας. Μία σχέση χαρούμενη και ικανοποιητική.

Χτίζοντας μια υγιή σχέση

Όλες οι ρομαντικές σχέσεις περνούν από σκαμπανεβάσματα και όλες χρειάζονται δουλειά, δέσμευση και προθυμία προσαρμογής και αλλαγής με τον σύντροφό μας. Αλλά είτε η σχέση σας είναι φρέσκια, είτε είστε μαζί εδώ και χρόνια, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να οικοδομήσετε μια υγιή σχέση. Ακόμα κι αν έχετε βιώσει πολλές αποτυχημένες σχέσεις στο παρελθόν ή έχετε αγωνιστεί για να αναζωπυρώσετε τις φλόγες του ρομαντισμού στην τρέχουσα σχέση σας, μπορείτε να βρείτε τρόπους να παραμείνετε συνδεδεμένοι. Να βρείτε τη πληρότητα και να απολαύσετε διαρκή ευτυχία.

Τι κάνει μια υγιή σχέση;

Κάθε σχέση είναι μοναδική και οι άνθρωποι έρχονται μαζί για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Μέρος αυτού που ορίζει μια υγιή σχέση είναι να μοιράζεστε έναν κοινό στόχο. Ένα στόχο σχετικά με το πως ακριβώς θέλετε να είναι η σχέση και πού θέλετε να πάει. Και αυτό είναι κάτι που θα το μάθετε μόνο αν μιλήσετε βαθιά και ειλικρινά με τον σύντροφό σας. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι περισσότερες υγιείς σχέσεις. Η γνώση αυτών των βασικών αρχών μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σχέση σας ουσιαστική, εκπληρώνοντας και συναρπαστικές, οποιονδήποτε στόχο εργάζεστε ή προκλήσεις που αντιμετωπίζετε μαζί.

Διατηρείτε μια ουσιαστική συναισθηματική σύνδεση μεταξύ σας. Κάνετε ο καθένας τον άλλον να αισθάνεται αγαπητός και συναισθηματικά γεμάτος. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να αγαπάς και στο να νιώθεις ότι αγαπάς. Όταν νιώθετε ότι σας αγαπούν, σας κάνει να νιώθετε αποδεκτοί και εκτιμημένοι από τον σύντροφό σας, όπως κάποιος σας καταλαβαίνει πραγματικά. Κάποιες σχέσεις κολλάνε στην ειρηνική συνύπαρξη, χωρίς όμως οι σύντροφοι να έχουν αληθινή σχέση μεταξύ τους συναισθηματικά. Ενώ η ένωση μπορεί να φαίνεται σταθερή στην επιφάνεια, η έλλειψη συνεχούς εμπλοκής και συναισθηματικής σύνδεσης χρησιμεύει μόνο για να προσθέσει απόσταση μεταξύ δύο ανθρώπων.

Δε φοβάστε τη (σεβαστή) διαφωνία. Μερικά ζευγάρια μιλούν ήσυχα για διάφορα πράγματα, ενώ άλλα μπορεί να υψώσουν τις φωνές τους και να διαφωνούν με πάθος. Το κλειδί σε μια δυνατή σχέση, ωστόσο, είναι να μην φοβάσαι τη σύγκρουση. Πρέπει να νιώθετε ασφάλεια για να εκφράσετε πράγματα που σας ενοχλούν χωρίς φόβο αντεκδίκησης και να είστε σε θέση να επιλύσετε τις συγκρούσεις χωρίς ταπείνωση, υποβάθμιση ή επιμονή να έχετε δίκιο.

Διατηρείτε τις εξωτερικές σχέσεις και τα ενδιαφέροντα ζωντανά. Παρά τους ισχυρισμούς της ρομαντικής φαντασίας ή ταινιών, κανένα άτομο δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Στην πραγματικότητα, το να περιμένετε πολλά από τον σύντροφό σας μπορεί να ασκήσει ανθυγιεινή πίεση σε μια σχέση. Για να τονώσετε και να εμπλουτίσετε τη ρομαντική σας σχέση, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη δική σας ταυτότητα εκτός της σχέσης, να διατηρήσετε τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας και να διατηρήσετε τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας.

Επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά. Η καλή επικοινωνία είναι το βασικό στοιχείο για κάθε σχέση. Όταν και οι δύο γνωρίζουν τι θέλουν από τη σχέση τους και νιώθουν άνετα να εκφράσουν τις ανάγκες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους, μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη και να ενισχύσει το μεταξύ σας δεσμό.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον έρωτα και τη διατήρηση του

Για τη πλειοψηφία, ο έρωτας είναι κάτι που απλά συμβαίνει. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως για να μείνεις ερωτευμένος, είναι κάτι παραπάνω και απαιτεί δέσμευση και δουλειά. Κάτι που αξίζει το κόπο, δεδομένου ότι θα σας δώσει τη κατάλληλη ανταμοιβή. Μια υγιή και ασφαλή ρομαντική σχέση, μπορεί να χρησιμεύσει ως μια συνεχής πηγή υποστήριξης και ευτυχίας στη ζωή, σε καλές και κακές στιγμές, ενισχύοντας τη κάθε πτυχή της ευημερίας σας.

Λαμβάνοντας μέτρα για να διατηρήσετε τον έρωτα, είναι ο κατάλληλος τρόπος για να οικοδομήσετε μια ουσιαστική σχέση με διάρκεια στο χρόνο. Ακόμα και αυτή που διαρκεί για μια ολόκληρη ζωή. Μεγάλος αριθμός από ζευγάρια εστιάζει στη σχέση μόνο στη περίπτωση που υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα που πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεραστούν. Μόλις επιλυθούν, συχνά στρέφουν την προσοχή τους σε διάφορα άλλα θέματα όπως η καριέρα και τα παιδιά.

Ωστόσο, οι ρομαντικές σχέσεις απαιτούν τη συνεχή προσοχή αλλά και δέσμευση, για να μπορέσει να ανθίσει η αγάπη. Όσο η υγεία μιας ρομαντικής σχέσης παραμένει σημαντική για το ζευγάρι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα απαιτεί τη προσοχή και τη προσπάθειά. Στις συμβουλές για μια υγιή σχέση, ο εντοπισμός και η επίλυση ενός μικρού προβλήματος στη σχέση άμεσα, μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να αποτρέψει την εξέλιξή του σε κάτι μεγαλύτερο.

Συμβουλές για μια υγιή σχέση και ποιοτικός χρόνος

Φροντίστε να περνάτε ποιοτικό χρόνο μεταξύ σας. Στις συμβουλές για μια υγιή σχέση θα ερωτευτείτε κοιτάζοντας και ακούγοντας ο ένας τον άλλον. Εάν επιλέξετε να το κάνετε προσεκτικά, μπορείτε να διατηρήσετε τον έρωτα και την αγάπη μακροπρόθεσμα. Είναι πολύ πιθανό να έχετε μια μαγική εικόνα στο μυαλό σας, από τη πρώτη φορά που βγήκατε για ραντεβού με το σύντροφο σας. Τότε που όλα φαίνονταν καινούργια και συναρπαστικά. Όταν πιθανότατα ξοδεύατε ώρες απλά για να συζητάτε ή για να κάνετε από κοινού συναρπαστικά πράγματα.

Ωστόσο, καθώς ο καιρός περνάει και οι απαιτήσεις της δουλειάς και γενικά των άλλων υποχρεώσεων αυξάνονται, μεγαλώνει και η ανάγκη για προσωπικό χρόνο και αυτό οδηγεί στη δυσκολία εύρεσης χρόνου για το ζευγάρι. Πολλά ζευγάρια διαπιστώνουν ότι η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή που είχαν στην αρχή της σχέσης τους, αντικαθίσταται σταδιακά από βιαστικά μηνύματα. Ενώ η ψηφιακή επικοινωνία μπορεί να είναι εξαιρετική για κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο δεν επηρεάζει θετικά τον εγκέφαλο και το νευρικό σας σύστημα, με τον ίδιο τρόπο όπως η επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο.

Το να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου ή ένα φωνητικό μήνυμα στον σύντροφό σας λέγοντας «σ’αγαπώ» είναι υπέροχο. Αλλά άμα δεν βρείτε το χρόνο για τον κοιτάξετε στα μάτια είτε για να καθίσετε μαζί του, θα εξακολουθεί να αισθάνεται ότι δεν τον καταλαβαίνετε ή δεν τον εκτιμάτε. Και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποσυνδεθείτε από ζευγάρι. Οι συναισθηματικές ενδείξεις που χρειάζεστε και οι δύο για να νιώσετε ότι σας αγαπούν μπορούν να μεταδοθούν μόνο από κοντά. Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένη είναι η ζωή σας, είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο για να περάσετε μαζί.

Δεσμευτείτε να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί σε τακτική βάση. Ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένος είστε, αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να αφήσετε στην άκρη τις ηλεκτρονικές συσκευές σας, να σταματήσετε να σκέφτεστε άλλα πράγματα και να επικεντρωθείτε πραγματικά και να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας. Βρείτε κάτι που σας αρέσει να κάνετε μαζί, είτε αυτό είναι ένα κοινό χόμπι, μάθημα χορού, καθημερινή βόλτα ή να κάθεστε για ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί.

Δοκιμάστε κάτι νέο μαζί για μια υγιή σχέση. Το να κάνετε νέα πράγματα μαζί μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να συνδεθείτε και να διατηρήσετε τα πράγματα ενδιαφέροντα. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να δοκιμάσετε ένα νέο εστιατόριο ή να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή σε ένα μέρος που δεν έχετε ξαναπάει.

Επικεντρωθείτε στη διασκέδαση μαζί. Τα ζευγάρια είναι συχνά πιο διασκεδαστικά και παιχνιδιάρικα στα πρώτα στάδια μιας σχέσης. Ωστόσο, αυτή η παιχνιδιάρικη στάση μπορεί μερικές φορές να ξεχαστεί καθώς οι προκλήσεις της ζωής αρχίζουν να παρεμποδίζονται ή αρχίζουν να δημιουργούνται παλιές δυσαρέσκειες. Η διατήρηση της αίσθησης του χιούμορ μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε δύσκολες στιγμές, να μειώσετε το άγχος και να αντιμετωπίσετε προβλήματα πιο εύκολα.

Σκεφτείτε παιχνιδιάρικους τρόπους για να εκπλήξετε τον σύντροφό σας, όπως να φέρετε λουλούδια στο σπίτι ή να κλείσετε ένα τραπέζι απροσδόκητα στο αγαπημένο του εστιατόριο. Το παιχνίδι με κατοικίδια ή μικρά παιδιά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε με την παιχνιδιάρικη πλευρά σας.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι συμβουλές για μια υγιή σχέση θα σας κάνουν ευτυχισμένους. Δοκιμάστε να τις ακολουθήσετε και θα ανακαλύψετε την αγάπη που σιγοκαίει ακόμη στις καρδιές σας. Βρείτε τον έρωτα που νομίζατε ότι έχει χαθεί και ζήστε την εμπειρία που προσφέρει ο έρωτας σε κάθε άνθρωπο.

Δείτε περισσότερα για Athens Escorts και ερωτικές αγγελίες:

Be the first to comment here.

Name
Email
Your comment