Close
Written by: ΒΑΝΕΣΑ ΚΑΨΑΛΗ on 16 Σεπτεμβρίου 2019

8-logi-erastes-apatoun

Η απιστία είναι ένα από τα πιο άσχημα πράγματα που μπορείτε να ζήσετε σε μια ερωτική σχέση.

Εδώ είναι 8 λόγοι γιατί οι εραστές έχουν κίνητρο να είναι άπιστοι.

Η απιστία είναι δαπανηρή οικονομικά αλλά και συναισθηματικά. Μπορεί να οδηγήσει σε δάκρυα, προστριβές, διαζύγια, ακόμη και στη βία.

Γιατί το κάνουν λοιπόν οι άνθρωποι;

Το ερώτημα στοιχειώνει τους εραστές και γοητεύει τους ερευνητές. Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης μας προσφέρει κάποια συμπεράσματα που όμως είναι απογοητευτικά.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι : θα μπορούσες να κάνεις τα πάντα σωστά και ο σύντροφός σου θα μπορούσε ακόμα να μπει στον πειρασμό να σε απατήσει για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με σένα ή την ποιότητα των συναισθημάτων που μοιράζεστε.

Είναι κάτι που οι άνθρωποι πρέπει να αναλογιστούν καθώς σκέφτονται για τις σχέσεις τους, μας λέει ο Ντύλαν Σέλτερμαν, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Journal of Sex Research, και κοινωνικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

“Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους στις σχέσεις είναι ότι οι άνθρωποι σκέφτονται :  “ω, ο σύντροφος μου με απάτησε, επομένως, κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα είτε με εμένα είτε με τη σχέση μας”.  Αυτό δεν ισχύει απαραίτητα, ” αναφέρει ο Σέλτερμαν.

Αυτό οφείλετε στην ιδέα ότι οι άνθρωποι είναι ασύδοτοι, και ακόμη και αν τα πράγματα πάνε καλά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχει επιθυμία για περισσότερα – τουλάχιστον όσον αφορά περισσότερες εμπειρίες με άλλους συντρόφους.

Η απιστία είναι ένα από τα πιο θλιβερά πράγματα που μπορείτε να ζήσετε σε μια ερωτική σχέση, οπότε είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε γιατί οι εραστές έχουν κίνητρο να είναι άπιστοι.

Η μελέτη, με βάση τις απαντήσεις από 495 άτομα που είχαν απατήσει τον σύντροφο τους, βρήκε οκτώ βασικά κίνητρα για την απιστία. Οι συμμετέχοντες ήταν νέοι, 20 ετών κατά μέσο όρο, αλλά οι λόγοι τους για την απιστία θα μπορούσαν να είναι κοινοί και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, δήλωσε ο Σέλτερμαν.

Ακολουθούν οκτώ λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι απατούν τους εραστές τους:

1. Έλλειψη αγάπης

Νιώθοντας ότι ο σύντροφός τους δεν είναι “ο ένας” για εκείνους δεν αισθάνονται πλέον την παθιασμένη αγάπη που είχαν στην αρχή της σχέσης τους ή ακόμη και να μην νοιώθουν αγάπη.

Η αντίληψη της σχέσης να είναι ανιαρή, βαρετή ή στάσιμη. Η έλλειψη αγάπης είναι ένα ισχυρό κίνητρο–είναι σίγουρα ένα από τα ισχυρότερα.

2. Σεξουαλική επιθυμία

Αισθάνεστε δυσαρεστημένοι με τη σεξουαλική ζωή που έχετε στη σχέση σας, ίσως επειδή ο σύντροφός σας έχει χάσει το ενδιαφέρον του ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο που ο σύντροφός σας δεν μπορεί να σας δώσει.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν κίνητρο να δοκιμάσουν τα όρια σε μια σχέση δοκιμάζοντας τον δικό τους σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητά τους.

3. Παραμέληση

Το αίσθημα ότι ο σύντροφός σας δεν σας δίνει αρκετή προσοχή ή δεν περνά αρκετό χρόνο μαζί σας. Δεν σας εκτιμά.

4. Οι καταστάσεις

Όταν είστε σε μια διαφορετικό περιβάλλον ή όχι ακριβώς ο εαυτό σας – ίσως όταν είστε σε διακοπές, μεθυσμένοι ή κάτω από συνθήκες πολύ άγχους – μπορεί να έχετε μια στιγμιαία παρόρμηση να εξερευνήσετε σεξουαλικά, κάτι που δεν θα ήταν απαραίτητα μέρος της σταθερής, καθημερινής συμπεριφοράς σας.

Γεγονότα ορόσημο, όπως τα προσεχή 40α γενέθλια, μπορεί επίσης να σας οδηγήσουν σε απάτη. Μία μελέτη έδειξε  ότι οι άνθρωποι που είναι 29, 39, 49 μπορούν να αναζητήσουν μια σχέση καθώς προσεγγίζουν μια νέα δεκαετία για να προσπαθήσουν να βρουν νόημα στη ζωή τους.

5. Ποικιλία

Ζείτε με το σύνθημα “ζούμε μόνο μια φορά”, έτσι θέλετε να δοκιμάσετε πολλές σεξουαλικές εμπειρίες με όσο το δυνατόν περισσότερους συντρόφους.

6. Χαμηλό αίσθημα δέσμευση

Αυτό προσανατολίζεται προς τους ορισμούς της αποκλειστικότητας. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι ποτέ δεν συζήτησαν να είναι αποκλειστικά μόνο με τον σύντροφό τους ή” δεν ήθελα να δεθώ πολύ, “ή” δεν οραματίζομαι ένα μέλλον με αυτό το άτομο “. Είναι σε μια σχέση, αλλά δεν έχουν καθορίσει ότι το επίπεδο δέσμευσης είναι υψηλό ή ότι η αποκλειστικότητα είναι εκεί.

7. Εκτίμηση

Αισθάνεστε ότι το σεξ με άλλους θα βελτιώσει την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σας, θα σηματοδοτήσει την ανεξαρτησία σας ή θα αυξήσει την κοινωνική σας κατάσταση και τη δημοτικότητά σας.

8. Θυμός

Υποπτεύεστε ή γνωρίζετε ότι ο σύντροφός σας σας πρόδωσε, οπότε θέλετε να πατσίσετε. Το κίνητρο είναι η εκδίκηση.

Τι πρέπει να ξέρετε:

Στη μελέτη βρέθηκε ότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να απαριθμήσουν τα κίνητρα που είχαν σχέση με τη σεξουαλική επιθυμία, ενώ οι γυναίκες με την παραμέληση.

Αν η ιδέα ότι ο σύντροφος σου μπορεί να σε απατήσει ακόμα κι αν νομίζεις ότι κάνεις τα πάντα σωστά ή αν πιστεύεις ότι η μονογαμία είναι τρομακτική, σε συμβουλεύω να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σου για τη σχέση σας και τη μονογαμία.

“Κάνει τα πάντα σωστά” αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Θα μπορούσε να είναι η περίπτωση που νομίζετε ότι τα πράγματα πάνε καλά, πολύ καλά, αλλά στο μυαλό του συντρόφου σας ίσως όχι τόσο πολύ. Θα μπορούσε να υπάρχει περιθώριο βελτίωσης ή οι σύντροφοι να μην βρίσκονται στην ίδια σελίδα όσον αφορά την αποκλειστικότητα στη σχέση.

Δείτε περισσότερα για Athens Escorts και ερωτικές αγγελίες:

Be the first to comment here.

Name
Email
Your comment