Close
Written by: ΒΑΝΕΣΑ ΚΑΨΑΛΗ on 4 Μαρτίου 2021

8-εναλλακτικές-οικειότητας-εκτός-σεξ

 

8 εναλλακτικές οικειότητας εκτός από το σεξ

Το σεξ δεν είναι το μόνο οικείο στοιχείο στις σχέσεις.

Όταν η λέξη οικειότητα εμφανίζεται σε μια σχέση, είναι πιθανό οι άνθρωποι να σκέφτονται αυτόματα για σεξουαλικές δραστηριότητες. Και δεν τολμάτε να το αρνηθείτε. Το μυαλό σας ήταν υποχρεωμένο να περιπλανηθεί στην ιδέα των σεξουαλικών πράξεων τη στιγμή που διαβάζετε τη λέξη οικειότητα σε αυτό το άρθρο. Και κανείς δεν μπορεί να σας κατηγορήσει.

Η αλήθεια είναι ότι το σεξ αποτελεί ένα τεράστιο μέρος του τι σημαίνει να είσαι σε στενή επαφή με ένα άτομο με το οποίο έχεις μια ερωτική σχέση. Είναι μια δραστηριότητα που μπορείτε και οι δύο να θεωρήσετε αποκλειστικά το δικό σας κάτι που δεν χρειάζεται να μοιραστείτε με κανέναν άλλο εκτός από εσάς.

Είναι πιθανώς το πιο κοντινό που θα είσαι ποτέ ο ένας στον άλλο σε φυσικό επίπεδο. Αλλά δεν πρέπει να κάνετε το λάθος να σκεφτείτε ότι η οικειότητα μπορεί να εκδηλωθεί μόνο σε μια σχέση μέσω της μορφής του σεξ. Η οικειότητα παίρνει το σχήμα της σε διάφορες μορφές χωρίς να το συνειδητοποιείτε.

Μπορείτε να δημιουργήσετε οικειότητα σε σχέσεις με τρόπους που δεν περιλαμβάνουν καθόλου σεξουαλικές πράξεις. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε πώς, μπορείτε απλώς να προχωρήσετε και να διαβάσετε μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου:

1. Μπορείτε να δημιουργήσετε οικειότητα ταξιδεύοντας μαζί

Το ταξίδι είναι υπέροχο. Μόνο εσείς και ο σύντροφός σας ανακαλύπτετε έναν εντελώς νέο κόσμο με τον οποίο δεν είστε εξοικειωμένοι. Όταν ταξιδεύετε σε ένα μέρος που δεν είστε εξοικειωμένοι, και οι δύο θα αναγκαστείτε να αντιμετωπίσετε την πραγματική σας ταυτότητα ως ζευγάρι.

2. Ξοδέψτε χρόνο ο ένας με τον άλλον

Ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο πράγμα σε αυτόν τον κόσμο. Είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορούμε ποτέ να ζητήσουμε περισσότερα. Παίρνουμε ό, τι μας δίνεται και προσπαθούμε το καλύτερο για να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Παίρνουμε ό, τι χρόνο μας έχει δοθεί χωρίς να τον σπαταλούμε ανούσια.

Σκεφτείτε λοιπόν τι σημαίνει όταν και οι δύο αφιερώνετε σκόπιμα τον χρόνο σας ο ένας στον άλλο. Αυτές οι στιγμές είναι που δεν γυρίζουν πίσω και δεν μπορείτε να τις επαναλάβετε. Αυτό είναι το πιο πολύτιμο δώρο που θα μπορούσατε ενδεχομένως να δώσετε στο άλλο άτομο. Και όταν δίνετε χρόνο ο ένας στον άλλο, είστε υποχρεωμένοι να αξιοποιήσετε τα επίπεδα οικειότητας.

3. Μπορείτε να γίνετε συναισθηματικά ευάλωτοι ο ένας στον άλλο

Η συναισθηματική ευπάθεια είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της αυξανόμενης οικειότητας σε μια σχέση. Όταν αφήνετε τον εαυτό σας να ανοίξει σταδιακά στον σύντροφό σας για το πώς αισθάνεστε, τους αφήνετε σιγά σιγά να μπουν στον κόσμο σας. Τους δίνετε πρόσβαση στις πιο σημαντικές και οικείες πτυχές της ζωής σας.

Επιτρέπετε στον εαυτό σας να γίνει ένα ανοιχτό βιβλίο σε αυτές. Η οικειότητα δεν πρέπει πάντα να είναι το σεξ. Μπορεί επίσης να είναι μια συναισθηματική πρακτική.

4. Επιτρέψτε στους εαυτούς σας να είναι κοινωνικοί

Μερικές φορές, χρειάζεται να περιβάλλεται από μια ομάδα ανθρώπων για να καταλάβει κανείς πόσο οικεία είστε πραγματικά ως ζευγάρι. Όταν κλείνεστε συνεχώς μέσα σας, στερείτε τον εαυτό σας από την αλληλεπίδραση και την προοπτική που χρειάζεστε από τους άλλους. Και έτσι, όταν περιβάλλεται τους εαυτούς σας με άλλους ανθρώπους, ενίοτε ενισχύετε την ιδέα ότι είστε οικείοι μεταξύ σας κ με τους άλλους.

5. Ξεπεράστε τα προβλήματα και επιλύστε τις συγκρούσεις

Όταν είστε σε μια σχέση, δεν θα είναι πάντα τα πράγματα εύκολα. Θα περάσετε και από προβλήματα και συγκρούσεις εκτός από το σεξ. Θα περάσετε από το δίκαιο μερίδιο των δυσκολιών σας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση σας δεν είναι έγκυρη.

Στην πραγματικότητα, όταν περνάτε από δοκιμές και δυσκολίες ως ζευγάρι και καταφέρνετε να τις ξεπεράσετε, συχνά βγαίνετε από αυτές τις δοκιμασίες ισχυρότεροι από ποτέ. Αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα όπως μια ομάδα και με αυτό το πνεύμα, μπορείτε να έρθετε πολύ κοντά και να μεγαλώσει η οικειότητα μεταξύ σας.

6. Η φυσική γύμνια δημιουργεί οικειότητα

Μην το παρεξηγείτε για σεξ. Ακριβώς επειδή είστε γυμνοί ο ένας τον άλλον, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχετε αυτόματα σεξουαλική διάθεση. Ωστόσο, η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας κατά τη διάρκεια αυτής της συγκεκριμένης κατάστασης δεν ισοδυναμεί αυτόματα με έλλειψη οικειότητας.

Εξακολουθείτε να ενεργείτε ο ένας τον άλλον με την επίδειξη πόσο άνετα είστε με το να είστε γυμνοί στην παρουσία του άλλου. Εμπιστεύεστε και εκτιμάτε ο ένας τον άλλον τόσο πολύ στο σημείο που το γυμνό αισθάνεται εντελώς φυσικό και απελευθερωτικό. Γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει κρίση εκεί.

7. Μείνετε σιωπηλοί ο ένας με τον άλλον

Ένας άλλος τρόπος να είστε οικείοι με τον σύντροφό σας είναι να καθίσετε σε τέλεια σιωπή μαζί τους. Δεν χρειάζεται καν να κάνετε κάτι συναρπαστικό. Δεν χρειάζεται να λες τίποτα γλυκό ή ρομαντικό. Απλά πρέπει να καθίσετε εκεί και να απολαύσετε τη συντροφιά του άλλου, ανεξάρτητα από το πού κι αν βρίσκεστε στον κόσμο.

8. Φυσική εγγύτητα μεταξύ σας

Η φυσική εγγύτητα χωρίς απαραίτητα να είναι σεξουαλική μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιωθεί η φυσική οικειότητα σε μια σχέση. Για παράδειγμα, δεν πρέπει ποτέ να υπονομεύετε την αξία των τυχαίων αγκαλιών και φιλιών. Μπορούν να βοηθήσουν πολύ στο να χτίσουν οικειότητα.

Πολλές φορές, η οικειότητα στη σχέση σας που είναι σεξουαλικής φύσης μπορεί να δημιουργηθεί με την πραγματική συνομιλία με τον σύντροφό σας και τη διεξαγωγή ειλικρινούς και ανοιχτού διαλόγου. Φυσικά, μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι πραγματικά άβολο να μιλάτε για το σεξ με τον σύντροφό σας.

Και αυτή η αμηχανία μπορεί να σας φοβίζει. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα και τις ανησυχίες σας εάν δεν τα αναφέρετε στη σχέση σας. Είναι κατανοητό ότι είναι πάντα δύσκολο να συζητήσετε περίεργα θέματα με τον σύντροφό σας – και το σεξ μπορεί να είναι ένα πραγματικά περίεργο πράγμα για το οποίο μιλάτε.

Ωστόσο, οι ανησυχίες σας είναι απόλυτα κατανοητές. Μπορεί να ανησυχείτε ότι ο σύντροφός σας θα σας κρίνει για αυτό που ίσως έχετε να πείτε. Φοβάστε ότι ο σύντροφός σας μπορεί να σας γελάσει ή να διαφωνήσει μαζί σας. Ίσως στον σύντροφός σας δεν θα αρέσει αυτό που έχετε να πείτε και αυτό θα μπορούσε να είναι μια πιθανή πηγή σύγκρουσης στη σχέση σας. Ίσως ο σύντροφός σας να μην ανταποκρίνεται πολύ καλά σε εσάς που αναφέρετε το σεξ στις συνομιλίες σας. Και αυτές είναι μερικές πολύ έγκυρες ανησυχίες.

Ωστόσο, δεν πρέπει να αφήσετε τον φόβο σας να σας εμποδίσει να μιλήσετε για αυτά τα ζητήματα με τον σύντροφό σας. Αυτό είναι άλλωστε και η ουσία της οικειότητας εκτός από το σεξ καθαυτού.

Be the first to comment here.

Name
Email
Your comment