Close
Written by: ΒΑΝΕΣΑ ΚΑΨΑΛΗ on 20 Σεπτεμβρίου 2021

16 ερωτογενής ζώνες και πώς να τις διεγείρετε

Θυμάστε εκείνο το επεισόδιο των  Friends στο οποίο η Μόνικα τραβά στον Τσάντλερ ένα διάγραμμα που απεικονίζει τις κύριες ερωτογενής ζώνες σε μια γυναίκα; Σύμφωνα με τη Μόνικα (και τη δεκαετία του ’90!), υπήρχαν επτά γυναικείες ερωτογενής ζώνες, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη υποτίμηση του σεξ όπως μας ομολογούν οι escorts. Παρακάτω, θα συζητήσουμε πάνω από 10 ερωτογενής ζώνες, συμπεριλαμβανομένων μερικών που μπορεί να ήταν άγνωστες σε εσάς.

Τι είναι οι ερωτογενής ζώνες;

“Οι ερωτογενής ζώνες είναι μέρη του σώματος που είναι πιο ευαίσθητα στο άγγιγμα και μπορούν να διεγερθούν πιο εύκολα από άλλα μέρη του σώματος”, λέει η Kate Balestrieri, PsyD, CSAT-S, πιστοποιημένη θεραπευτής σεξ και ιδρυτής του Modern Intimacy. Η διέγερση των ερωτογενών ζωνών οδηγεί το σεξ σε έντονα ικανοποιητικά επίπεδα και ορισμένα από αυτά μπορούν να συμβάλουν στον οργασμό. Το 12% των γυναικών είναι σε θέση να φτάσουν σε οργασμό από τη διέγερση μη γεννητικών ερωτογενών ζωνών μόνο.

Πόσες ερωτογενής ζώνες υπάρχουν;

Το θέμα με τις ερωτογενής ζώνες είναι ότι είναι διαφορετικές για τον καθένα. Ενώ μερικοί άνθρωποι οδηγούνται στην έκσταση από ένα άγγιγμα στο πίσω μέρος του αυχένα ή γλύψιμο στα δάχτυλα των ποδιών τους, άλλοι μπορεί να θεωρούν τις ίδιες ενέργειες τίποτα περισσότερο από ένα ενοχλητικό γαργάλημα.

Ωστόσο, επειδή δεν αισθάνεται κάθε μέρος του σώματος ως ερωτογόνο για όλους, δεν σημαίνει ότι υπάρχουν μέρη του σώματος που μπορούν να χαρακτηριστούν ως “μη ερωτογενής”. Μια μελέτη από το 2016 έδειξε ότι σχεδόν κάθε μέρος του σώματος θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια ερωτογενής ζώνη κατά τη διάρκεια του one night stand .

16 ερωτογενής ζώνες και πώς να τις διεγείρετε

Γνωστές ερωτογενής ζώνες.

Στήθη

Τα στήθη είναι μια από τις κλασικές ερωτογενής ζώνες. Νιώθουν υπέροχα όχι μόνο επειδή είναι γεμάτα νευρικές απολήξεις, αλλά επειδή έχουμε πολλές ψυχολογικές συσχετίσεις μεταξύ τους και του φύλου. Πιέστε τα, γλείψτε τα, δαγκώστε τα, χτυπήστε τα.. ‘Όταν πρόκειται για στήθος , οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Θηλές

Όσον αφορά τις θηλές, οι συσχετίσεις μπορεί να διαφέρουν. Μερικοί άνθρωποι έχουν εξαιρετικά ευαίσθητες θηλές και μπορούν ακόμη και να φτάσουν στον οργασμό μόνο από τη θηλή τους . Και αυτό δεν αφορά μόνο τις γυναίκες – το παιχνίδι με τις θηλές των αρσενικών είναι επίσης θέμα!

Αλλά άλλοι μπορεί να μην βρίσκουν πολύ συναρπαστικό να τους αγγίζουν, ειδικά αν έχουν κάνει κάποια επέμβαση στήθους η οποία μπορεί να βλάψει νεύρα στην περιοχή και μειώνουν την αίσθηση. Δοκιμάστε ελαφριά τσιμπήματα, πιπιλίσματα, παγάκια, καυτή αναπνοή ή μικρά τσιμπήματα.

Χείλια

Τα χείλη σας είναι το πιο ερωτικό μέρος του προσώπου: Είναι γεμάτα με νευρικές απολήξεις και μπορούν να βουρτσιστούν ελαφρά με τα χείλη του συντρόφου σας ή τα δάχτυλά τους. Δοκιμάστε να βγείτε έξω ενώ εστιάζετε πραγματικά στις αισθήσεις στα χείλη σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλό είναι. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το φιλί απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι ενισχύουν τη διάθεση και ρυθμίζουν τη σεξουαλική επιθυμία , καθώς και πολλά άλλα οφέλη του φιλιού .

Λαιμός

Το φιλί, το τσίμπημα ή το ψίθυρο του γλυκού τίποτα στο λαιμό μπορεί να στείλει ρίγη απόλαυσης που τρέχουν στο σώμα σας. Γιατί να το νιώθεις τόσο καλά; Το δέρμα του λαιμού σας είναι πολύ λεπτό και έχει ένα σωρό αισθητήρια νεύρα συγκεντρωμένα εκεί.

Το εσωτερικό του μηρού

Το άγγιγμα των μηρών εσωτερικά οδηγεί πολλούς ανθρώπους σε μια άγρια ​​κατάσταση. Δεδομένου ότι οι μηροί εσωτερικά είναι τόσο κοντά στα γεννητικά όργανα, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε γιατί η συγκεκριμένη ερωτογενής ζώνη είναι τόσο δημοφιλής. Κάντε το πιο ενδιαφέρον χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, το στόμα ή άλλα σεξουαλικά παιχνίδια.

Πισινός

Το να πιάνεις τον πισινό σου, να το κάνεις μασάζ, να το χαϊδεύεις και να χτυπάς, είναι τόσο καλό γιατί αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή, η οποία είναι, φυσικά, πολύ κοντά στα γεννητικά όργανα. Γιατί να μην αφιερώσετε συγκεκριμένο χρόνο για ένα μασάζ γλουτών στο οποίο ο σύντροφός σας δεν επιτρέπεται να αγγίζει τα γεννητικά σας όργανα μέχρι να σβήσει ένα χρονόμετρο της επιλογής σας; Η αναμονή θα σας ξετρελάνει.

Ερωτογενείς ζώνες που ίσως δεν είχατε σκεφτεί.

 

Το τριχωτό της κεφαλής

“Το τριχωτό της κεφαλής είναι μια κοινή ερωτογενής ζώνη που συχνά παραβλέπεται”, λέει ο σεξολόγος Goody Howard, MSW, MPH . “Μπορεί να διεγερθεί χρησιμοποιώντας ενυδατικό λάδι μαλλιών παράλληλα με ένα μασάζ δακτύλων με ήπια πίεση και μαλάξεις. Οι δονητικές βούρτσες μαλλιών μπορεί επίσης να είναι διασκεδαστικές.

Το τράβηγμα μαλλιών κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού παιχνιδιού συχνά εκτιμάται ως αποτέλεσμα του τριχωτού της κεφαλής να είναι μια ερωτογενής ζώνη. Γλείψιμο και φιλιά το τριχωτό της κεφαλής (ειδικά για φαλακρούς ανθρώπους) μπορεί να προκαλέσει τόσο τον δωρητή όσο και τον δέκτη ».

Αυτή η ζώνη μπορεί επίσης να διεγερθεί μέσω της χρήσης ενός μεταλλικού μασάζ του τριχωτού της κεφαλής με ακίδες, προτείνει η Lori Lawrenz, PsyD, κλινική ψυχολόγος με εξειδίκευση στη σεξουαλική υγεία. “Χρησιμοποιήστε μόνο του ή με έναν σύντροφο για να τονώσετε το τριχωτό της κεφαλής και να στείλετε μυρμήγκιασμα σε όλο σας το σώμα”, λέει.

Αυτιά

“Τα αυτιά είναι γεμάτα με νευρικές απολήξεις, σχεδόν όσα τα χέρια και τα πόδια”, λέει ο Kyle Zrenchik, Ph.D., ACS, LMFT, του All In Therapy . “Αυτό αφήνει πολύ χώρο στον εγκέφαλο να έρθει σε διέγερση και ευχαρίστηση. Επίσης, τα αυτιά βρίσκονται σε μια ευάλωτη συναισθηματικά περιοχή του σώματος: κοντά στο πρόσωπο. Αυτό καθιστά το άγγιγμα τους συναισθηματικά οικείο και ευαίσθητο επίσης.” Συνιστά να τα διεγείρετε με τα δάχτυλα, τα χείλη ή τη γλώσσα σας. Μπορείτε επίσης να έχετε την αγαπημένη σας μουσική για διαφορετικό είδος διέγερσης!

Ομφαλός

“Ο αφαλός και το κάτω μέρος του στομάχου είναι τεράστια κουμπιά διέγερσης τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες”, λέει ο Dainis Graveris, εκπαιδευτής σεξ και ιδρυτής του Sexual Alpha . “Επειδή βρίσκονται κοντά στα γεννητικά όργανα, η διέγερση αυτών των περιοχών με τα χέρια και το στόμα σας στέλνει αίμα σε μεγάλες ερωτογενής ζώνες”. Ο Lawrenz λέει ότι ο αφαλός είναι επίσης ένα καυτό σημείο λόγω της κατάστασής του ως συχνά εκτεθειμένου και ορατού μέρους του σώματος (σκέψου τα crop tops), στο οποίο μπορεί επίσης να διεισδύσει απαλά.

Για να τονώσει, ο Graveris λέει ότι αυτή η περιοχή είναι ιδανική για κάποιο παιχνίδι θερμοκρασίας, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας ένα ζεστό πανί ή ένα παγάκι στην περιοχή ως προαγωγή στο στοματικό σεξ.

Το ιερό οστό

“Το ιερό οστό, ή το τμήμα ακριβώς πάνω από την πτυχή του γλουτού, είναι μια υπερ-ευαίσθητη περιοχή επειδή τα ιερά νεύρα συνδέονται με τη λεκάνη”, λέει ο Dainis Graveris. “Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ευάλωτοι όταν τους αγγίζουν από πίσω, ανεξάρτητα από το φύλο. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη γιατί το παραμικρό άγγιγμα αυτής της περιοχής μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα ή μεγάλη ευχαρίστηση για μερικούς ανθρώπους”.

Προτείνει να βουρτσίζετε αργά την περιοχή με τα νύχια σας, να το γαργαλάτε με κάτι ελαφρύ σαν πούπουλο ή σατέν ύφασμα ή απλά να χρησιμοποιείτε τα χείλη και τη γλώσσα σας. Αν θέλετε κάτι λίγο πιο σκληροπυρηνικό, προτείνει επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν δονητή σφαίρας για να τονώσετε την περιοχή.

Εσωτερικοί βραχίονες

“Εάν προσπαθήσατε να διεγερθείτε στην καμπή του χεριού σας προς τις μασχάλες σας, θα παρατηρήσετε πόσο ευαίσθητη μπορεί να είναι αυτή η περιοχή. Προκαλεί ακόμη και μια γαργαλιστική απάντηση λόγω του πόσο λεπτό είναι το δέρμα εδώ. Ωστόσο, μπορείτε να το μεταμορφώσετε γαργαλιστική αίσθηση σε μια πιο ευχάριστη με το σωστό άγγιγμα », εξηγεί ο Dainis Graveris.

Προτείνει να αγγίξετε ελαφρά τον σύντροφό σας ανάμεσα στον καρπό και τον αγκώνα του και στη συνέχεια να συνεχίσετε να τρέχετε προς τη μασχάλη. Εάν αυτό είναι πολύ γαργαλιστικό για αυτούς, μπορείτε να κάνετε μασάζ στην περιοχή για λιγότερο έντονη αίσθηση.

Μασχάλες

Ναι, οι μασχάλες μπορεί να είναι εξαιρετικά σέξι, ειδικά όταν είναι ιδρωμένες και οι φερομόνες είναι εκτός παιχνιδιού! Πολλοί άνθρωποι είναι πολύ γαργαλιστικοί στην περιοχή της μασχάλης τους, και αυτή η αίσθηση μπορεί εύκολα να γλιστρήσει σε ένα σεξουαλικά συναρπαστικό συναίσθημα, εάν οι κοιλότητες αγγίζονται κατά τη διάρκεια του σεξ.

“Οι μασχάλες παίρνουν ένα κακό ραπ λόγω των μυρωδιών που εκπέμπουν, αλλά για μερικούς από εμάς, οι μασχάλες δεν είναι μόνο ερωτογενείς στη μυρωδιά, αλλά μπορούν επίσης να είναι ερωτογενής για να παίξουν!” λέει η σεξολόγος Marla Renee Stewart, MA “Το φιλί και το πείραγμα στη μασχάλη μπορεί να είναι σέξι για εσάς, ειδικά επειδή είναι μια ζώνη που δεν αγγίζεται συχνά, οπότε είναι πιο ευαίσθητη από πολλές περιοχές του σώματος.”

Καρποί

Οι καρποί είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές στο σώμα μας, οπότε το να μας αγγίζουν δυνατά μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ευάλωτοι και αν είμαστε με κάποιον που εμπιστευόμαστε, ενεργοποιείται. “Είναι συνηθισμένο να σφίγγεται από τους καρπούς ή να σφίγγεται σταθερά κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας μακιγιάζ. Το παιχνίδι πίεσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε την ευχαρίστηση με τους καρπούς”, λέει ο Howard.

Χέρια

Τα χέρια έχουν δάχτυλα και τα δάχτυλα είναι ιδανικά για να πιπιλίζουν. Γιατί νιώθει τόσο καλά; Λοιπόν, τα δάχτυλά μας έχουν πολλές νευρικές απολήξεις που χρησιμοποιούμε για να διακρίνουμε τι αγγίζουμε, επιπλέον, οι εικόνες κάποιου που πιπιλίζουν τα δάχτυλά μας μπορούν να προκαλέσουν κάθε είδους δυναμική παιχνιδιού δύναμης, η οποία μπορεί να είναι πολύ καυτή.

Πόδια και δάχτυλα

Τα πόδια είναι γνωστά ως μια ιδιαίτερα δημοφιλής ερωτική ζώνη και ο Lawrenz λέει ότι μπορεί να υπάρχει μια ψυχαναλυτική εξήγηση για αυτό: «Ενώ σέρνεται, ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπει ένα μωρό είναι το πόδι, και έτσι η λιβιδινική ενέργεια έλκεται προς το πόδι, και γίνεται μια περιοχή όπου διοχετεύουμε τη σεξουαλική μας ενέργεια. Είτε έχετε ιδιαίτερη συγγένεια με τα πόδια είτε όχι, κάποιο είδος διέγερσης στην περιοχή μπορεί συχνά να είναι υπέροχο “.

Εάν είστε νέοι στο παιχνίδι με τα πόδια, ο Zrenchik σας ενθαρρύνει να προσεγγίσετε την περιοχή με δημιουργικότητα και αυτοπεποίθηση. Συνιστά την εναλλαγή μεταξύ απαλού και σταθερού αγγίγματος και τη χρήση του στόματος, της γλώσσας, των δακτύλων, ακόμη και των γεννητικών οργάνων για να τονώσετε τα πόδια.

Ο εγκέφαλος

Ο εγκέφαλος είναι το πιο σημαντικό σεξουαλικό μας όργανο! Χωρίς αυτό θα είχαμε χαθεί. Όλα όσα βρίσκουμε σέξι ή διεγείρουν πρέπει να φιλτραριστούν μέσω του εγκεφάλου μας. Είναι η αφετηρία για ερωτογενή συναισθήματα για πολλούς ανθρώπους. “Ο εγκέφαλος είναι πραγματικά εκεί που συμβαίνει όλη η μαγεία. Κρατώντας το μυαλό του συντρόφου σας λουσμένο στην αισθησιακή απόλαυση θα αποφέρει φανταστικά αποτελέσματα”, λέει ο Zrenchik.

“Ο εγκέφαλος είναι ο εγκέφαλος ολόκληρης της σεξουαλικής λειτουργίας. Λαμβάνει δεδομένα, στέλνει σήματα στο σώμα, απελευθερώνει ορμόνες αγάπης (ντοπαμίνη, σεροτονίνη) και δίνει εντολή στο σώμα να ανταποκριθεί. Κρατήστε τον εγκέφαλο ευτυχισμένο και το σώμα απαντώ.”

Δείτε περισσότερα για Athens Escorts και ερωτικές αγγελίες:

Be the first to comment here.

Name
Email
Your comment