Close
Written by: ΒΑΝΕΣΑ ΚΑΨΑΛΗ on 22 Αυγούστου 2023

1 στους 5 φίλους σου γίνεται kinky — Εσύ;

1 στους 5 φίλους σου κάνει kinky σεξ — Εσύ;

Το “kinky” μπορεί να φαίνεται διαφορετικό σε όλους και αναφέρεται σε κάτι περισσότερο από ένα απλό BDSM. Όταν ασκείται με ασφάλεια, το kinky σεξ μπορεί επίσης να προσφέρει οφέλη για την υγεία.

Η κοινή χρήση των πιο οικείων λεπτομερειών της σεξουαλικής σας ζωής εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ταμπού. Αλλά αν δεν μπορείτε να το συζητήσετε με τους πιο στενούς σας φίλους, θα είναι πολύ πιο εύκολο να το αναφέρετε στην κρεβατοκάμαρα;

Αν δεν ήταν η κυρίαρχη ερωτική και η μαλακή πορνογραφία (“Fifty Shades of Grey”), ίσως να μην ήξερες πολλά για τον πειραματισμό με τα όρια στην κρεβατοκάμαρα. Και αν δεν ήταν ανώνυμες μελέτες, ίσως να μην ξέραμε πόσοι Αμερικανοί έχουν προσπαθήσει -και τους άρεσε- να δέρνουν και να δένουν ο ένας τον άλλον.

Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον μερικοί από τους φίλους σας πιθανότατα το έχουν δοκιμάσει – και ένας στους πέντε το κάνει μέρος του κανονικού παιχνιδιού του στην κρεβατοκάμαρα.

Σύμφωνα με τη Μελέτη της Σεξουαλικής Εξερεύνησης στην Αμερική του 2015, περισσότερο από το 22 τοις εκατό των σεξουαλικά ενεργών ενηλίκων συμμετέχουν σε παιχνίδια ρόλων, ενώ περισσότερο από το 20 τοις εκατό έχουν δεσμευτεί και δέρνουν.

Ίσως πιο περίεργο; Μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν τα μισά από τα 1.040 άτομα που ερωτήθηκαν ενδιαφέρθηκαν για το kinky, ακόμα κι αν δεν είχαν την ευκαιρία να το εξερευνήσουν. Και υπάρχει αυξανόμενη έρευνα ότι η περιπέτεια στην κρεβατοκάμαρα θα μπορούσε να έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για την υγεία όσο και για τη σχέση σας.

Τι ακριβώς χαρακτηρίζεται ως συστροφή;

Αν και η λέξη kinky δεν έχει ιατρικό ή τεχνικό ορισμό, είναι γενικά οποιαδήποτε σεξουαλική πρακτική που ξεφεύγει από τη συμβατική – συνήθως θεωρούμενες πράξεις όπως το άγγιγμα αγάπης, η ρομαντική συζήτηση, το φιλί, η κολπική διείσδυση, ο αυνανισμός και το στοματικό σεξ.

Το ίδιο το “kinky” αναφέρεται σε οτιδήποτε ξεφεύγει από το “ίσιο και στενό”, αν και υπάρχουν μερικές κατηγορίες που συνήθως εμπίπτουν στην ομπρέλα του kinky σεξ:

 • BDSM. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το kinky σεξ, σκέφτονται το BDSM, ένα αρκτικόλεξο τεσσάρων γραμμάτων που σημαίνει έξι διαφορετικά πράγματα: Δουλεία, Πειθαρχία, Κυριαρχία, Υποταγή, Σαδισμός και Μαζοχισμός. Το BDSM περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από ελαφρύ χτύπημα με κουπιά και κυρίαρχο/υποταγμένο παιχνίδι ρόλων μέχρι πάρτι δουλείας και παιχνίδι πόνου.
 • Φαντασία και παιχνίδι ρόλων. Μία από τις πιο κοινές μορφές kinky σεξ περιλαμβάνει τη δημιουργία φανταστικών σεναρίων. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να μιλάς για μια φαντασίωση στο κρεβάτι, έως τόσο περίπλοκο όσο να φοράς κοστούμια ή να παίζεις σκηνές μπροστά σε αγνώστους.
 • Φετίχ. Ένας στους τέσσερις άνδρες και γυναίκες ενδιαφέρεται για το παιχνίδι φετίχ, που ορίζεται ως η σεξουαλική μεταχείριση ενός μη σεξουαλικού αντικειμένου ή μέρους του σώματος. Τα κοινά φετίχ περιλαμβάνουν τα πόδια και τα παπούτσια, το δέρμα ή το καουτσούκ και το παιχνίδι με τις πάνες (ναι).
 • Ηδονοβλεψία ή επιδεικτικότητα. Το να βλέπεις κάποιον να γδύνεται ή να βλέπεις ένα ζευγάρι να κάνει σεξ εν αγνοία του είναι κοινές φαντασιώσεις ηδονοβλεψίας, ενώ το να κάνεις σεξ σε δημόσιο χώρο είναι μια μορφή Επιδειξιομανία. Και τα δύο είναι εκπληκτικά κοινά (και kinky) — το 35 τοις εκατό των ενηλίκων που ερωτήθηκαν ενδιαφέρθηκαν για την ηδονοβλεψία.
 • Ομαδικό σεξ. Τριάδα, σεξουαλικά πάρτι, όργια και άλλα — το ομαδικό σεξ είναι κάθε πράξη που περιλαμβάνει περισσότερα από δύο άτομα. Το δέκα τοις εκατό των γυναικών και το 18 τοις εκατό των ανδρών έχουν συμμετάσχει σε ομαδικό σεξ, ενώ ακόμη υψηλότερα ποσοστά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ιδέα.

Το kinky σεξ μπορεί να είναι ευεργετικό με κάποιους εκπληκτικούς τρόπους

Ακούστε πρώτα την επιστήμη: Το kinky σεξ θα μπορούσε να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα και να είστε πιο ψυχικά υγιείς. Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι τόσο οι κυρίαρχοι όσο και οι υποτακτικοί επαγγελματίες του BDSM ήταν:

 • λιγότερο νευρωτική
 • πιο εξωστρεφής
 • πιο ανοιχτός σε νέες εμπειρίες
 • πιο ευσυνείδητος
 • λιγότερο ευαίσθητο στην απόρριψη

Είχαν επίσης υψηλότερη υποκειμενική ευημερία σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα:

Ότι τα άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά έλκονται από το kinky σεξ ή ότι το kinky σεξ μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτυχθείς και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Αλλά το τελευταίο είναι πολύ πιθανό, ειδικά καθώς ερευνούμε περισσότερο τις επιπτώσεις του kinky σεξ.

Για παράδειγμα, μια μελέτη από το 2009 διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που συμμετείχαν σε θετική, συναινετική σαδομαζοχιστική δραστηριότητα (SM) είχαν χαμηλότερα επίπεδα της επιβλαβούς ορμόνης του στρες, κορτιζόλης και ανέφεραν επίσης μεγαλύτερα συναισθήματα εγγύτητας και οικειότητας στη σχέση μετά το σεξουαλικό τους παιχνίδι.

Και μια προκαταρκτική μελέτη μιας χούφτας «διακόπτες» (άτομα που αναλαμβάνουν τον αντίθετο ρόλο που έχουν συνηθίσει, όπως ένας οικισμός που γίνεται υποκατάστατο) διαπίστωσε ότι το συναινετικό BDSM μπορεί να μειώσει το άγχος φέρνοντας το μυαλό σε μια αλλαγμένη «ροή» κατάσταση συνείδησης.

Αυτό είναι παρόμοιο με το συναίσθημα που νιώθουν ορισμένοι όταν βιώνουν έναν «υψηλό δρομέα», ασχολούνται με τη δημιουργία τέχνης ή κάνουν γιόγκα.

Κατανόηση των kinky – σεξουαλικές παρανοήσεις, στερεότυπα και μύθους

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αφού δεν μιλάμε για kinky σεξ, υπάρχουν πολλοί μύθοι και παρανοήσεις. Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά κοινά στερεότυπα.

Οι γυναίκες ενδιαφέρονται επίσης για το kinky

Ενώ συγκεκριμένοι τύποι kinky σεξ συχνά απευθύνονται περισσότερο στο ένα φύλο παρά στο άλλο – για παράδειγμα, περισσότεροι άνδρες ενδιαφέρονται για το παιχνίδι φετίχ των ποδιών, ενώ περισσότερες γυναίκες ενδιαφέρονται να βιώσουν τον πόνο ως μέρος του σεξ – τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θέλουν να εξερευνήσουν το φετίχ εξίσου.

Δεν είσαι «τρελός» να δοκιμάσεις το BDSM

Στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, το BDSM συχνά συνδέεται με την κακοποίηση και τη βία. Ορισμένοι ασκούμενοι έχουν αντιμετωπίσει ακόμη και διώξεις και διακρίσεις λόγω των στροφορμής τους.

Αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι ο μέσος άνθρωπος που επιδίδεται σε συναινετικές στροφές έχει ψυχολογική υγεία πάνω από το μέσο όρο.

Δεν χρειάζεστε πολύ φανταχτερό εξοπλισμό

Η εικόνα μιας κυρίαρχης ντυμένης με δέρμα που κρατά ένα ασορτί μαστίγιο μπορεί να σας πηδήξει στο μυαλό όταν σκέφτεστε το kinky σεξ. Αλλά πραγματικά, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια φαντασία και ένας συνεργάτης που να παίζει.

Αν σας αρέσουν ορισμένα φετίχ ή θέλετε να εξερευνήσετε τον κόσμο πιο διεξοδικά, σίγουρα υπάρχουν καταστήματα για αυτό. Αλλά το να δοκιμάσεις το kinky δεν είναι τόσο βαρύ σε εξοπλισμό όσο, ας πούμε, να παίζεις στο τοπικό πρωτάθλημα χόκεϊ ψυχαγωγίας.

Δεν χρειάζεστε καν δεμένα μάτια ή χειροπέδες εάν θέλετε να γίνετε παιχνιδιάρικοι με αισθητηριακή στέρηση ή περιορισμούς – μια γραβάτα ή μια μαξιλαροθήκη μπορεί να λειτουργήσει και στις δύο περιπτώσεις.

Διατηρώντας το παιχνίδι της κρεβατοκάμαρας διασκεδαστικό και ασφαλές

Παρόλο που το kinky σεξ έχει πολλά οφέλη και παρόλο που μπορεί να είναι ό,τι εσείς και ο σύντροφός σας θέλετε να είναι, υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας, ώστε οι εξερευνήσεις σας να είναι διασκεδαστικές, ασφαλείς και θετικές.

Όλα ξεκινούν με τη συγκατάθεση

Η ενημερωμένη συγκατάθεση δεν είναι απλώς κάτι που συμβαίνει πριν βρεθείτε με έναν νέο σύντροφο, είναι κάτι που πρέπει να συμβεί πριν από οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη, ειδικά αν δοκιμάζετε κάτι kinky για πρώτη φορά.

Η επικοινωνία είναι τόσο σημαντική για τις υγιείς σεξουαλικές σχέσεις, αλλά ζωτικής σημασίας όταν εξερευνάτε κυρίαρχους/υποτακτικούς ρόλους ή δυνητικά προκαλείτε πόνο.

Τα ασφαλή λόγια δεν είναι αστεία

Μέρος της φαντασίας σας μπορεί να περιλαμβάνει περιορισμούς ή αντίσταση – κάτι που είναι πιο συνηθισμένο από ό,τι νομίζετε μεταξύ των γυναικών.

Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πείτε όχι στον κόσμο της φαντασίας σας, αλλά εξακολουθείτε να έχετε έναν τρόπο να πείτε ξεκάθαρα όχι στον σύντροφό σας, χρησιμοποιήστε μια ασφαλή λέξη που συμφωνείτε προτού γίνετε kinky.

Οι προεπιλεγμένες φράσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι κόκκινο φως (διακοπή) και πράσινο φως.

Σκεφτείτε (και μιλήστε) για τα «όρια» σας

Ο καθένας έχει διαφορετικά όρια και όρια. Ενώ το να είσαι ανοιχτός σε νέες δραστηριότητες κρεβατοκάμαρας είναι υπέροχο, το να είσαι ανοιχτός σε αυτά που δεν θέλεις να εξερευνήσεις (όπως ποτέ, ποτέ) είναι εξίσου σημαντικό.

Συζητήστε αυτά τα «σκληρά όρια» με τον σύντροφό σας ανοιχτά – δεν υπάρχει λόγος να είστε ντροπαλοί.

Βεβαιωθείτε ότι ο πόνος είναι ευχάριστος – και χωρίς συνέπειες για την υγεία

Ένα μεγάλο μέρος του kinky σεξ συνδυάζει πόνο και ευχαρίστηση. Ενώ πολλά ζευγάρια τραβούν τη γραμμή με το ελαφρύ χτύπημα ή το χαστούκι, εκείνοι που εξερευνούν άλλες οδούς – όπως ο πόνος στο στήθος και τα γεννητικά όργανα – θα πρέπει να εκπαιδεύονται ώστε να μην προκαλέσουν σοβαρή ή μακροπρόθεσμη βλάβη στους ιστούς ή στα νεύρα.

Η μετέπειτα φροντίδα είναι εξίσου σημαντική

Ακόμη και όταν συμμετέχουν σε μη kinky σεξ, οι γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν «μετακοιτιακή δυσφορία», η οποία περιλαμβάνει συμπτώματα όπως άγχος, ευερεθιστότητα ή κλάμα χωρίς κίνητρο. Η αντιμετώπιση αυτού με μετέπειτα φροντίδα, η οποία ενσωματώνει συναισθηματική οικειότητα και επικοινωνία, είναι σημαντική, ειδικά για το BDSM.

Επομένως, μην πηγαίνετε για ύπνο μόνο μετά από έντονο σεξ. Ελέγξτε με τον σύντροφό σας και βεβαιωθείτε ότι είναι εντάξει με αυτό που μόλις έπεσε.

Θυμηθείτε: Το kinky σεξ είναι αυτό που θέλετε να είναι

Το Kinky μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικό σε διαφορετικά ζευγάρια, και αυτό είναι απολύτως εντάξει.

Η εξερεύνηση της σύγκρουσης δεν χρειάζεται να ξεκινήσει με την αγορά ενός δερμάτινου κοστουμιού και ενός μαστίγιου.

Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να βλέπεις τι συμβαίνει όταν ξεφεύγεις από την κανονική ρουτίνα του υπνοδωματίου σου και μπαίνεις σε έναν νέο κόσμο σεξ, λένε οι Greece escorts.

Οι βασικές αρχές του επιτυχημένου kinky σεξ είναι παρόμοιες με αυτές κάθε δυνατής, μακροχρόνιας σχέσης:

 • επικοινωνία
 • εμπιστοσύνη
 • κατανόηση
 • υπομονή

Και τώρα που ξέρετε ότι έχει εγκριθεί από την επιστήμη, μην αφήνετε κοινωνικά κατασκευασμένα ταμπού να παρεμποδίζουν την ευχαρίστησή σας. Πήγαινε και γίνε άτακτος.

Δείτε περισσότερα για Athens Escorts:

Be the first to comment here.

Name
Email
Your comment